Tänhään käythiin Miron kans Pellon ja Ylitornion 4h dogsitteri kurssilaisile pitämässä vähän luentoa ja antamassa näytöstä koiran aktivoimisesta, palkitsemisesta, Tokosta ja haku-harrastuksesta. Tyttöjä oli 19 ja Miro sopeutu porukkaan aivan mahtavasti. Ensin Miro kiersi itse luokassa tutustumassa tyttöihin ja sitten keskittyikin kerjäämään rapsutuksia ja tunki lattialla istuvien tyttöjen syliin.. :)

Esittelimä Miron kans esim. naksuttimen käyttöä koulutuksessa ja Miro toimi hienosti mallikappahleena. Mutta mikä hienointa, päästiin Miron kans treenaahmaan hakua uusissa vaatheissa ja ihan uusien "uhrien" kans. Tytöt jaethiin kahteen ryhmään ja ensmäisessä ryhmässä perässä kulki noin 9 tyttöä sekä kaksi 4h ohjaajaa, kaksi "uhria" meni piihloon. toisessa ryhmässä 7 kulki perässä ja jälleen 2 piilossa.Aika iso lössi  kulki siis perässä etenki kahta ensmäistä uhria hakiessaja Miroa se ei haitannu niin pätkääkhään.. :)

Ensimäisen ryhmän eka maalimies otti irtorullan, jonka Miro toiki vauhikkaasti mulle. Loput 3 uhria Miro ilmasi kiintorullalla. Kolmelle toin palkat tullessani näytölle mennessä, yhelä oli ittelä purkki jemmassa. Toisessa ryhmässä toinen uhri laitethiin harhmaasseen issoon roskalaatikhoon, mutta kansi jätethiin auki. Aattelin että se olis Mirole semmonen vaikeampi tappaus..-ja vielä mitä-- Miron mielestä se oli ihan "helppo nakki".. :) Miro kiersi roskista kerran-kaks ympäri ja nosti nokkansa ylös, ja hyppäs roskista vasten ja kurkkas sisäle! Siitä vain rulla suuhun, missä vaihheessa mie hihkasin "hieeeeno", mikä oli virhe ja rulla tippu suusta ja Miro tuli minun tykö ilman rullaa.. Noh, ei muuta ko ajatuksissani hakkasin päätä seihnään ommaa tyhmyyttäni ajatellen ja sillä aikaa Miro juoksi uuesti roskikselle, hyppäs sitä vasten ja poimi rullan suuhun ko näki että uhri oli vieläki sielä tallessa.. :) Nyt maltoin säästää kehuni siihen asti että sain rullan kätheen asti ja siitä sitten näytöle ja lihapullat nassuun! :) Viimistä, eli neljättä, uhria ilmastessa Miro jostaki syystä puotti rullan välile ja ei muuta ko lenkki toisseen suunthaan ja Miro siitä vähän kummissansa että "miksi tänne".. Mutta sitten ko heti kohta käännythiin takasi viimisen uhrin suunthaan, Miro juoksi uuesti uhrin luo ja teki täyellisen ilmasun ja näytön.. :)

Uhreille erityiskiitos hienosta suorituksesta maalimiehenä olemisesta! 10 pistettä ja papukaijamerkki! :)

Kovin kovin tyytyväinen olen tuohon koiruutheen ja sen käyttäytymisseen ihan uuenlaisessa tilantheessa. Siitä oikein näki kuinka se nautti huomion kohtheena olemisesta ja siitä ko sai näyttää kuinka hienosti se ossaa tehä kaiken näkösiä juttuja.. :)

Nyt  mulla makkaa jaloissa tosi väsyny, mutta tyytyväinen koira! :)