Viime viikonloppuna käythiin erinäisiä keskusteluita Oulussa Sarin ja Jennin kans ja taiethiin pari luppaustaki tehä.. Sen innostamana/motivoimana/pakottamana on taas palattu "sorvin äähreen" Miron voivoi-liikheitten opettelun ja hiomisen kans. :) Meilä on ollu tämmönen muutaman kuukauen luova tauko reenailussa.. :)

Mutta nyt siis takasi totisen tokoilun parhiin.. :D
Tänhään ja eilen on otettu taas pikkupätkiä seraamista, tunnaria, ruutua ja kaukoja sekä noutoja..
Tunnarit jouvuthiin alothaan tavalhaa alusta. Eilen kokkeilin ahneena typeryksenä tunnaria niin, että laitoin puhtaita häirökapuloita läjhään ja niitten taakse tunnarin. Ja tietenki ketuile meni ja Miro mälväsi kaikkia kapuloita.. No joo.. Oma kämmi ja ahneela se kuulusa loppu. Tänhään sitten palathiin alkheissiin, ja piilottelheen yksinäistä tunnaria heinikhoon. Miro oli silminnähen innoissansa ko joutu käythään nennäänsä tunnarin löytämiseksi.. :) Ja palautus hienosti sivule. Nyt sitten eethään jatkossa maltillisesti.. :)

Ruutu oli kans jälheen tavalhaan alotettava alusta. Eilen laitoin nameja alustalle, mutta tänhään päädyin pallon viemisseen ruuthuun.. Ajattelin, että jatkossa lelun kans opetettu ruutu voi aíheuttaa vähemmän maan haistelua, mutta toennäkösimmin tämän liikheen jatkoharjottelu vaatii kuuman puhelun Sarille! :)
Eiliset ruutuharjotukset oli vähän niin ja näin, mutta tänhään meni pallon kans huomattavasti paremmin. Ensin pari pallon vientiä Miron nähen, sitten lähetys ruuthuun, ja meniki sinne vauhila. Sitten yksi pallon valevienti ja palkkaus heittämällä. Lopuksi vielä yks pallonvienti, mutta ennen ruuthuun lähetystä kaukokäskyreeniä ja sitten vasta ruuthuun ja Kivasti meni vauhila ja äkkiä perhään palkkaahmaan lissää ruu´un sisälä.

Seuraamista ei ollu onneksi unohtanu. Ihan lyhyitä pätkiä ja käännökssä naksuttimen kans ja suusta palkaten. Kiva kontakti ja into tehä. Käännökset mukavan kiinteitä ja täyskäännökset vasemmalle nakila "imuuttaen"..  :) Jatkossa vain harjoitusta ja harjoitusta. Etenki liikkeellelähön hetken kontakti vaatii harjotusta.

Noudot..no joo.. Puukapulan nouto on innokasta ja hienosti pallauttaa sivule MUTTA ko se kapula on niiiiin ihana, että siihen on pakko törmätä ensin tassut eelä ja sitten vasta ottaa suuhun. Noh, tähän täytyy keksiä joku semmonen ratkasu, ettei into kuitenkhaan kärsis. Hyppynoutoa ei olla pystytty reenaahmaan, koska meän hyppyeste on kärsiny tuskasen lopun.. :D
Sitten metalliesihneen nouto.. Eilen ensmäinen nouto täys kymppi.. Mutta sitten seuraavissa Miro juoksi kapulan luo, käänty minua kohti ja jäi toljottahmaan.. ??? Ja tänhään Miro meni kapulan tykö ja laitto sen viehreen maate..??? Erillisestä kehotuksesta poimi kyllä sitten kapulan ja toi sen sivule.. Päädyin sitten naksuttelheen pelkästä kapulan koskemisesta ja suuhun ottamisesta jaa niin taijan tehä seuraavat pari viikkoa ja palkkioksi sen reenaamisseen jotaki superherkkua..

Kaukokäskyt on ihan ok.. Liikkuu kuitenki etheenpäin noin puolen koiran verran muutaman asennon vaihon aikana ja joskus vähän vinoutuu samala. Tavotheena olis kuiten, ettei liikkus ollenkhaan. Tänhään reenathiin tuossa ulkona oven eessä betoniilaatala johon Miro just ja just mahtuu maate. Siinä vaihot meni hyvin vaikka käskytin melko kaukana.

Mutta tässä siis olhaan ja tästä jatkethaan! :) Tämä ja eilinen oli vähän niinko katselmus siitä missä menhään. Jatkossa reenathaan muutamaa liikettä kerrala, että Miron motivaatio pyssyy yhtä hyvänä ko mitä se on ollu tänhään ja eilen. Nyt ei muuta ko puhelin kouhraan ja soitto Sarile! :)