Olen jotenkin kärsinyt blogiähkystä, enkä ole juurikaan jaksanut päivitellä reenikuulumisia. Joten tässä tiivistettynä viimisen viikon (?) reenit..

 

Idari, tai lähinnä liikkeestä istuminen alkoi tökkimään tässä viime viikolla.. Miro jäi monesti vain seisomaan ja sehän minua keljutti. Ja vaikka sanoin sille väärän asennon jälkeen vain että höh, niin silti Miro huomasi minun olemuksesta, että nyt ämmää harmittaa, ja paineistui niin, että tuntu ettei millään palaudu mieleen se että mitä se istu käsky oikein tarkoittikaan.
Tätä kuitenkin reenailtiin naksun avulla, ja etenkin itse keskityin siihen, että miten istu käskyn sanon.. Jos käskyn sanoo ja painottaa väärin, sekoittuu se varmaankin seisomisen top-käskyyn. Nyt siis itsellekin muistutukseksi ”issstu” korkealla iillä, huomaamattomalla t:llä on se oikea tapa!
J Ja nyt siis viime reeneissä teki aina oikeat asennot! J

Maahan meno sitten tulikin viiveellä ja siihen reenattiin vähän terävyyttä. Tätä vielä viilataan.

 

Seuraamisessa pakkaa aika-ajoin edistämään, ja nyt palataan hetkeksi pentuharjoituksiin, eli imuttamalla mennään ja naksutellaan oikeita kohtia. Askelsiirtymisissä Miro on melko hyvä, tai ainakin itse olen niihin tyytyväinen.. J Kunhan vain koira malttaa pysyä hiljaa..

 

Mikäs vielä tökki viime viikolla.. hmmm.. Ai niin, ohjattu nouto meni yhtenä päivänä niiiiiiin päin sitä itteänsä.. Ensin oikea, missä ei ongelmaa, mutta sitten perään se vasen ja ei sitten millään onnistunut.. Mutta tämä oli monien juttujen summa.. Ensinnäkin aloin korjaamaan merkille menoa uuden reenikaverin ohjeesta niin, että seis huudetaan vasta sekunnin murto-osaa ennen pysähtymistä, koska Miro liikkuu käskyn jälkeen sen verran, että jotkut tuomarit voivat siitä sakottaa. Noh, kun odotin, että Miro pysähtyisi merkille, ei se sitä tehnytkään, vaan paineli merkin ohi keskikapulaa kohti, johon karjaisu ja pakka lopullisesti sekaisin… Eikä varmaan lisäksi nähnyt sitä vasemman puoleista kapulaa, koska piti melkein kädestä pitäen käydä se näyttämässä ja silti meinasi mennä keskelle.. Onneksi tämä katastrofi oli vain väliaikainen ja perjantain reeneissä ei ongelmaa ollut enää havaittavissa… J

 

Tunnari on ollut nyt hyvä, Miro tekee liikkeen rauhassa ja huolella. Oman olen saanut käteen poikkeuksetta.

 

Ruutu on ollut myös aika hyvä. Pallopalkalla olen ottanut ja aina on tainnut viivojen sisällä olla. Nyt vauhtikin on ollut vähän maltillisempi ja siten helpompi pysäyttää. Lopun seuraamista on otettu niin, että seuraa käskyn jälkeen olen pysähtynyt odottamaan sivulle tuloa, että saataisiin seuraaminen paremmin hallintaan.. Muuten painelee herkästi niin lujaa, että menee ohi..

 

Hyppynoutoa vinoon ja hyvin tekee paluuhypynkin, joten tuskin tarvitsee kokeessa jännittää huonoa heittoa..

 

Kaukokäskyt melko ok. seiso-istu vaihdossa joskus liikkuu tassun mitan eteen..

 

Paikallaoloja ollaan reenattu myös, eikä haistelua suuntaan jos toiseen tutun koiran kanssa ole.. Toivottavasti kokeessa menisi yhtä hyvin..

 

Luoksetulon stopit.. Hmmmh.. no joo, ihan ok.. En ole ihan varma miten pitäisi reenata jatkossa.. Osissa varmaan, takapalkalla.. ehkä..

 

Mutta näillä eväillä mennään ensi viikonlopun kokeeseen. Parit pienet viimeistelyreenit otetaan vielä viikolla ja sitten katsotaan mihin meidän taidot riittää. Miron kasvattaja kyllä sanoi, että asenne jolla kokeeseen mennään on sitten sellainen, että ykköstulosta huonompaa ei sieltä mennä hakemaan. ;) Ei siis mennä niin kuin Elisan mainoksessa ”no emmä tiiä, ei me kuitenkaan onnistuta..” Eli ykkönenhän sieltä tulee PISTE ja jos ei tule, niin kootut selitykset saatte lukea sitten täältä.. ;) Mutta nyt siis positiiviset ja toiveikkaat ajatukset kohti ensi lauantaita. J