Eilen päätethiin kaverin kans, että veethään Mirole ja kaverin mäyrikselle verijäljet. Kaveri tätä on harrastanu ennenki ja on hyvin perilä tästä hommasta! :) Miron kans kokkeilin verijälkeä kerran viimekesänä huonoin tuloksin (olis pitäny varhmaanki antaa vanheta pitemphään..tms.) 
Nyt Mirole tehthiin semmonen reiphaan saan metrin jälki yhelä kulmala jossa makkuu ja kulman jälkheen kaarevasti loppumakkuusseen. Jälki veethiin verisienelä jossa ehkä noin desi nauanverta. Jäljen annethiin vanheta tähän aahmuun asti, elikkä semmosen 13-14 tuntia.

Noh.. Aku-mäyris jäljesti ensin oman jälkensä mikä oli reiphaasti pitempi ja kahela kulmala. Aku teki hommia todella hienosti! Ei olis uskonu, että edelliset jäljet oli tehty Akun ollessa vasta pentu.. (nyt Aku taitaa olla himppusta vaille 2 v) Hyvä hyvä!!!

Sitten oli Miron vuoro.. Aattelin että mitäköhän koko hommasta tullee, ko yölä oli tullu oikein reiphaasti vettäki ja viime kesän verijälki oli todellaki ihan fiasko..
Noh.. Menthiin Miron kans alkumakkuule, mihin se jäiki omatoimisesti alotuskohtaa haistelheen kiinnostuhneena.. Siitä ohjasin Miron sitten jäljen suunthaan ja alkumetrit menthiin lyhyelä liinala.. Miro jäljesti innostuhneena nenä maassa ja annoinki ettäisyyen minhuun kasvaa siihen noin kuutheen metriin.. Kulmassa innostin Miroa tutkihmaan makkuuta ja sitten Miro jatkoki suohraan oikehhaan suunthaan matkaansa.. Olin ihan hämmennyksissä, että miten äijä onki yhtäkkiä ihan perilä siitä, mitä haethaan.. :) Sitten päästhiinki loppumakkaukselle ja kinkku ja pallo palkkiolle (nyt ei sattunu sorkkaa olheen pakkasessa :))..

Kaikenkaikkihaan harjotus meni reeeiiilusti yli ootusten.. Miro jäljesti mukavalla tempola ja tarkasti, melkein koko ajan jäljen päälä kulkien! :) Jee! Toki jälki oli lyhyt ja isohkola verimäärälä, mutta silti! :) MEJÄ-kärpänen purasi ison palan tämän tätin kankusta! :D Nyt ei muuta ko uutta jälkeä putkheen muutaman päivän päästä! :) Tämä ei jää tähän! :)