Alkuperäiseen PK-koe suunnitelmaan tänä kesänä kuului tavoitella ykkösluokan koularia ja _ehkä_ jopa kakkosluokkaa, mutta kun viikko sitten saatiin tuo HK2 ja maksettu koepaikka oli vielä tälle viikonlopulle, niin tänään sitten startattiin Keminmaassa PK-haun kolmosluokassa. Tavoitteena oli hakea kisakokemusta ja jos koulari satuttaisiin saamaan, olisi se vain ekstraa. Mutta ei se sitten mennytkään ihan vain niin...

Päivä aloitettiin hakuosuudella. Miro oli voittajaluokassa viimeisenä vuorossa. Kaikki ukot nousivat, mutta pientä sikailua oli ilmassa. Miro esim. lutkutti kesken työnteon jotain pissaa, ja oli välillä vähän kovakorvainen. Ymmärrättävät pistevähennykset hallittavuudesta jättivät pistesaldoksi 162.

Esineruudun töpeksin ihan itse. Ruutu oli rinteessä, vaihetelevassa kasvillisuudessa. Minulla oli taas ongelmia alueen hahmottamisessa ja taas kämmäsin lähetykset enkä liikkunut riittävästi. Yksi esine (edes onneksi) nousi. Miro teki koko ajan todella hienosti hommia, mutta jos itse olen pönttö, niin sitten olen pönttö, ei auta. Pisteet 11.

Tottisosuus oli viimeisenä. Paikkamakuulla aloitettiin. Seuraamisen alku taas surkeaa, vähän jätätti ja kontakti tippuili, mutta käännöksen jälkeen meno parani. Jäävät liikkeet tällä kertaa oikein, mutta jäävät liikkeet taas hi-tai-ta! Luoksetulot osasi tällä kertaa tulla eteen, mutta vauhtia olisi saanut olla enemmän.
2 kg:n kapulan luovutus olisi voinut olla parempi. Hyppynoudossa hypyt oikein hyvät. Kapulan kanssa sattui haveri ja se tippui ensin ennen paluuhyppyä, mutta itsenäisesti korjasi. 
Estenoudossa ei valittamista.
Eteenmeno oli suora ja nopea. Maahan olisi minun makuuni mennä vähän nopeammin, mutta viis siitä, hienosti meni muuten. :) Tottispisteet tänään 96, josta päästään siihen päivän harmitusosuuteen! ;) Eli yksi vaivainen piste jäi tänään meidän ja ykköstuloksen väliin! ;) Vaikka varovaiset tavoitteet oli kolmostuloksessa, väkisinkin jää vähän kaivelemaan tuo yksi pieni piste, millä olisi saatu se ensimmäinen, kolmesta valioitumiseen vaaditusta ykköstuloksesta. 

Mutta mehän ei jäähä tätä murehtihmaan. Kausi on mennyt REILUSTI yli odotusten, ja nyt treenataan meidän osaaminen oikeasti kolmosluokan tasoiseksi meidän loistavan hakuporukan avulla! Ilman taitavaa porukkaa ei tätäkään tulosta olisi tullut! ISO KIITOS koko sakille! :)


Mutta nyt tuuletetaan, 269 pistettä, kakkostulos ja HK3!!! Ihana Miro!  Miro muuten taitaa, ainakin koiranetin mukaan, olla ensimmäinen espanjanvesikoira, joka saavuttaa koularin haun kolmos(ent.voittaja-)luokasta!! Vautsi! :)