Miron luonnetestistä on jo aikaa kohta 5 vuotta, mutta nyt olen pohdiskellut että miten testitulokset ovat näkyneet meidän elämässä ja etenkin harrastuksissa. Kovin syväluotaavaa pohdinta ei kylläkään ole, mutta keskustellessa tarkentavilla kysymyksillä ajatuksia voisi syventää. ;)

Mirohan on testattu 2008, 2v3kk vanhana, ja sai kommentit että ovat hyvän harrastuskoiran pisteet, ja näinpä se taitaa olla että nuorena tehty testaus on hyvin pitänyt paikkansa. :) 

http://www.youtube.com/playlist?list=PL ... e=view_all



1 +2 Toimintakyky Hyvä 30
2 +1 Terävyys Pieni ilman jälj. jäävää hyökkäyshalua 1
3 +3 Puolustushalu Kohtuullinen, hillitty 3
4 +2 Taisteluhalu Kohtuullinen 20
5 +1 Hermorakenne Hieman rauhaton 35
6 +3 Temperamentti Vilkas 45
7 +3 Kovuus Kohtuullisen kova 24
8 +2a Luoksepäästävyys Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen 30
9 +++ Laukauspelottomuus Laukausvarma
Yhteensä 188


Toimintakyky näkyy, noh toimintakykynä ja parhaiten ehkä rohkeutena uusissa asioissa ja ongelmanratkaisutilanteissa 
Terävyys ja puolistushalu kotia vahtiessa/kylään tulijoita haukkuessa? 
Taistelutahto pitkäjänteisyytena ja hyväna palkkautuvuutena lelun kanssa.
Hermorakenteen hiemainen rauhattomuus, hiemaisena piippaamisena esim. liikesuoritusten välissä tai lenkillä liikennevaloihin pysähdyttäessa
Vilkkaus tekemisen intona ja oppimishaluna (tämä piirre ei kyllä näy kotioloissa, kun voi olla verrattavissa paimentolaismattoon, rauhallinen ja huomaamaton, ei hypi seinille pitkienkään treenitaukojen aikana)
Kohtuullinen kovuus on auttanut siinä, että vaikka keinulta tultaisiin alas kuperkeikalla, ei se poikaa paljon hetkauta tai että ohjaajan mullistelu treeneissä epäonnistuessa tai jännitys kokeessa ei juuri vaikuta suorituksiin. 
Luoksepäästävyys: on mielellään on rapsutettavana kellä vain, mutta ei kerjää kontaktia oikeastaan keneltäkään vieraalta eikä mielistele. Treenijuttuja tekee helposti minkä tahansa ohjaajan kanssa (kunhan narupallo on mukana ;)) esim. ohjaajavaihdos agilityyn äitiyslomani ajaksi meni niin kivuttomasti, että vajaassa puolessa vuodessa (seitsemät kisat, 15 starttia) lainaohjuri nosti Miron ykkösistä kolmosiin.
Laukaisuvarmuus: sen saisi viedä vaikka keskelle ampumarataa tai pahimpia pommituksia uutena vuotena, eikä se vaivautuisi edes korvaansa lotkauttamaan

Mielenkiintoista olisi viedä tuo nyt luonnekuvaukseen tai uuteen luonnetestiin, että miten koulutus ja ikä ovat vaikuttaneet luonteeseen, vai ovatko...