Käythiin tänhään toko-reeneissä.. Ja voihan pökäle.. Noh.. Ensin otethiin paikalla olo istuen, se ok. Mutta normi paikallaolossa (otethiin evl-tyyhliin yks kerrahlaan maahan ja sitten liikheen lopuksi istuhmaan).. Paikala ollessa Miro haisteli mattoa.. Siihen piilosta käsin tiukka "kröhm" ja haistelu loppu vain alkaakseen uuesti ja taas "kröhm".. Sitten takasi koirien luo.. Miron vuoro viimisenä takasi perusasenthioon.. Ensinäki nousi naapurin käskystä ja komensin sen takasi maahan, mutta sitten Miron mielestä liike oli kai siinä ja otti vapaudekseen karata vieressä olevan belkkarin tykö.. Siihen spontaani "perkele" ja "tänne" ja tuliki heti (ihme) ja uuesti maahan ja ai että ko keljutti! Ikinä ennen ei ole tuolalaila karannu, mutta kai se tulkitti että liike oli ohi eikä kokenu olevansa enhään käskyn alla..

Luoksetulon pyssäytyksissä enmäinen laahaava, toinen ihan ok. takapalkala vapautus..
Ruutu meni ihan pipariksi.. Ensim meinas minun "valmis" sanala karata ja käskin takasi ja sitten tapahtu kummia.. Miro kai näki jotaki kummaa ja haukku ruutua käsin.. (ruudun takana aita, aidan takana ihmisiä, ihmisten takana ikkuna, ikkunan takana aurinko(sisälä reenathiin) eli ihmiset vastavalossa, sitä oletin haukkuvan ja mörköilevän vaikka mörköily on Mirola _todella_ harvinaista..
Noh, ko ruuthuun lähetin niin eihän siitä sitten tullu mithään.. jäi himmailehmaan välile jne.. mutta kaiken kaikkihhaan Mie olin tosi huono ohjaajana (reagoin liian voimakhaasti varaslähthöön) ja Miro tais ottaa minusta paihneet, mutta lopulta koiruus ruudussa herkuttelemassa ja mie perässä bilettähmään.. Sekava selostus, mutta sekava oli tilannekki.. :( Olispa joku kuvannu videokameran kans..

Kaukokäskyissä muuten ok, mutta pari siirtymää vasta toisela käskylä.. ei siis keskittyny vaan haisteli mattoa.. Mie eppäilen että paihneistu ja meni epävarmaksi ruudun limbo suorituksesta ja siksi sijaistoimintona haisteli mattoa..

Noh, ajelin sitten reenien perhään hiekkakentäle ottahmaan uusiksi muutamia juttuja, että saatas parempi maku molempien suuhun.


Kokosin ruudun ja suora lähetys sinne ja tadaa, täydellinen suoritus. Otin myös ensmäistä kertaa, niin, että jätin Miron seisohmaan merkin viehreen kylki ruutua kohti, ja mie menin noin 6 metrin päähän, Miron etheen seisohmaan ja lähettähmään käsimerkin kans Miron ruuthuun ja täydellinen suoritus ja taas bilheet ruudussa.. :)
Sitten en voinu vastustaa kiusausta (tyhmänrohkeaa mutta oli ihan pakko)..  Lähetin Miron evl:n tapaan ensin merkille, sieltä seis ja nakinpalat kitaan, katsekontakti ja lähetys ruutuun.. Tämä tehthiin ensmäistä kertaa ikinä ja hieno suoritus.. Ruudussa kupissa namit ja mie perässä bilettähmään.. :)
Tähän asti otettu pelkkiä suoria lähetyksiä ruuthuun ja tämänkertanenki oli vain kokkeilu yhistää kaks jo osattua liikettä.. :)

Kaukokäskytki ok. Seiso-istu-seiso vaihtoja häätyy reenata, niissä pakkaa liikkuhmaan muutamia tuumia etheenpäin, muut mennee hienosti, kunhan keskittyy minhuun ja kuuntellee mitä haluthaan.

Mutta nyt tekis kyllä toko:n tehokurssi poikaa..semmonen missä neuvottas miten kannattas reenata ja mitä tehä ongelmatilantheissa.. tunnen itteni niiiin onnettomaksi ja osaamattomaksi koiranohjaajaksi.. ärsyttää.. harmittaa.. kejuttaa.. :( Noh, ehkä ens kerrala paremmin..